Volgens een gisteren door het Sociaal Cultureel Planbureau ( SCP) gepubliceerd onderzoek kregen in 2015 ongeveer een miljoen huishoudingen te weinig huishoudelijke hulp van de gemeenten, waarvan zelfs 400.000 huishoudingen ten onrechte helemaal geen hulp.

Zie ook onderstaande link naar de website van de FNV

https://www.fnv.nl/over-fnv/nieuws/nieuwsarchief/2017/januari/Miljoen-mensen-krijgen-te-weinig-thuiszorg-door-fout-beleid/

In onze regio is in 2015 in de Westerkwartier gemeenten ten onrechte de HH1 ( lichte huishoudelijke hulp) regeling afgeschaft. Gelukkig is er naar aanleiding van de uitspraken van de hoogste bestuursrechter in ons land ( de Centrale Raad van Beroep) in mei 2016 een nieuwe regeling in het Westerkwartier in de maak, die per 1 juli 2017 moet worden ingevoerd. We hopen dat dan, net als in de gemeente Noordenveld, iedereen die recht heeft op huishoudelijke hulp deze weer krijgt toegekend.

Volgens een gisteren door het Sociaal Cultureel Planbureau ( SCP) gepubliceerd onderzoek kregen in 2015 ongeveer een miljoen huishoudingen te weinig huishoudelijke hulp van de gemeenten, waarvan zelfs 400.000 huishoudingen ten onrechte helemaal geen hulp. Zie ook onderstaande link naar de website van de FNV https://www.fnv.nl/over-fnv/nieuws/nieuwsarchief/2017/januari/Miljoen-mensen-krijgen-te-weinig-thuiszorg-door-fout-beleid/ In onze regio is in 2015 in de Westerkwartier gemeenten ten onrechte de HH1 ( lichte huishoudelijke hulp) regeling afgeschaft. Gelukkig is er naar aanleiding van de uitspraken van de hoogste bestuursrechter in ons land ( de Centrale Raad van Beroep) in mei 2016 een nieuwe regeling in het Westerkwartier in de maak, die per 1 juli 2017 moet worden ingevoerd. We hopen dat dan, net als in de gemeente Noordenveld, iedereen die recht heeft op huishoudelijke hulp deze weer krijgt toegekend.
174
keer bekeken
0
reacties
1
volgers
live voorbeeld
Vul minstens 1 karakters in
LET OP: Jij noemde %MENTIONS% maar dit bericht is zichtbaar voor hen en zij zullen geen notificatie ontvangen
Opslaan...
Opgeslagen
Alle berichten onder dit onderwerp zullen worden verwijderd ?
Concept in behandeling ... Klik om het weizigen te hervatten
 Verwijder concept